Türk Bilim Adamından Mikroçiplerle kansere Çözüm

3 dk okuma süresi
1,245

Kanserle mücadeleyi yeni boyutlara taşıyıp mikroçiplerle kan testi yapan, hızlı ve net sonuçlar çıkaran Prof. Dr. Mehmet Toner’in başarıları Dünya’ya ilham veriyor.

 

Vücudumuzun tamamen hücrelerden oluşuyor. Milyonlarca hatta Milyarlarca hücre arasından kenserli hücreleri tespit edebilen mikroçipli test, kanserle mücadele ve sağlık teknolojileri konusunda gelinen son nokta heyecan verci. Bunun yanısıra gelinen son nokta da Bir Türk bilim adamının çok büyük payı olmasıysa bizi gururlandırıyor.

Yapılacak bu test sayesinde hastaya hem çok çok daha hızlı teşhis konacak hem de doğru ilaç verilecek. Bu sebeple de boşa ameliyat ve biyopsi yapılmayacak.

Yapılan Mikroişlemcili kan testi yalnızca 2 saat sonra sonuçlanıyor. 

Yapılan bu kan testinde 2 milyon hücreye 1 saniye de bakıyor ve kanserli hücre varsa tespit ediliyor.

Mehmet Toner’in 50’den fazla patenti var.

Kanserle mücadeleyi başka bir boyuta taşıyan, çipli kan testi yapan ve bir çok Ülkedeki bilim adamların bir araya gelip bu iş için uğraştıkları bu projede bir Türk‘te var. “Prof. Dr. Mehmet Toner”

Mehmet Toner,  bulaşıcı hastalıklar , erken kanser teşhisi ve doğum öncesi genetik bozuklukları teşhis eden mikroelekromekanik cihazın buluşu ile ABD’nin en saygın kurumlarından Ulusal Mühendislik Akademisi’ne (NAE) seçilmiş bir isim.

Böyle yararlı araştırmalarıyla tanınan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahi Profesörü, Massachusetts General Hastanesi Biyomikroelektromekanik Sistemleri Merkezi Direktörü olan Prof. Dr. Mehmet Toner, küresel sağlık uzmanları, fizikçiler ve mühendislerden oluşan bir ekip ve kaynak sınırlı bölgelerdeki bakım noktasında HIV / AIDS’i izlemek için bir mikroçip geliştirdi. Alınan bir damla kan ile bakılan testin ticaretleştirme çalışmaları hala devam ediyor.

Yardımcı doçent olarak MIT’in Tıp fakültesinde çalışmaya başlayan TONER, 11 yılda yaptığı başarılar ile profesörlüğe em hızlı yükselenlerden oldu.  Elbetteki başarıları burada durmadı. Toner, 1994 yılında Biyomühendislik YC Fung Fakülte Ödülü, 1995 yılında Whitaker Vakfı Özel Fırsat Ödülü, 2008 yılında Massachusetts General Hospital Kanser Merkezi Ödülü, 2010 yılında Amerikan Kanser Araştırma Derneği (AACR) Takım Ödeülleriyle gururumuza gurur kattı. Bunlardan hemen sonra , 2012 yılında Kriyobiyoloji Derneği tarafından düşük sıcaklık biyolojisi alanındaki çalışmalarına Luyet Madalyası verildi.   013 yılında ise Amerikan Makine Mühendisleri Topluluğu tarafından H.R. Lissner Madalyası ile ödüllendirildi.

Yolunuz açık olsun Bay Toner..

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Fazla Yük Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Kontrol Edin

GeForce Now Türkiye’de Beta Erişimine Açıldı!

Oyuncuların rüyası gerçek oluyor! Bulut oyun platformu Nvidia GeForce Now Türkiye sunucusu…