Nedir Bu Whatsapp Sözleşmesi?

4 dk okuma süresi
1,455

Son günlerde herkesin dilinde olan bir Whatsapp sözleşmesi doğruları ve yanlışlarıyla aldı başını gidiyor. Şimdi hep beraber bunu biraz inceleyelim.

Yayınlanan bu gizlilik sözleşme eğer kabul edilirse kullanıcılar, Facebook bünyesindeki Whatssap’ ı kullanmaya devam edebilecekler. Fakat eğer kabul edilmez ise Whatsapp bu noktada uygulamaya erişimin kesileceğini belirtiyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre onay sonrasında Facebook, tüm Whatssap verilerimize ulaşabilecek. Ailemize, arkadaşlarımıza ve diğer herkese yolladığımız fotoğraf, ses kaydı ve mesajlar Facebook tarafından erişilebilecek. Facebook kullanıcısı olmak zorunda değilsiniz, bunu bir şirket olarak düşünebilirsiniz.

  ‘Peki ne yapsın Facebook bizim mesajlarımızı?’ dediğinizi duyar gibiyim. Ancak o kadar basit değil! Tüm lokasyonlarınızın, tüm attığınız mesajların arşivlenip saklandığını bilmek sizce de tedirgin edici değil mi?
Bana kalırsa Whatsapp şimdiye kadar bunu yapabiliyordu ancak resmiyete dökememişti. Şimdi bunu izin alarak yapması bilgilerimize legal olarak ulaşması demektir. Bunun kararını verebilmek içinse 8 Şubat 2021’e kadar vaktiniz bulunuyor.

Peki ya şimdi Whatssap olmadan ne yapacağız?

Tüm dünyada 2.000.000.000’ın üstünde kullanıcı sayısı bulunan Whatsapp, sözleşme kararı sonrasında büyük tepki topladığını söylemiştik. Öyle ki birçoğumuz Whatsapp uygulamasını silip yeni uygulamaları indirmeye başladık. Biz de sizler için birkaç uygulamayı kullanabilmeniz açısından aşağıya bırakıyoruz.

 

TELEGRAM

Önerilerimize benim de severek kullandığım Telegram uygulaması ile başlayabiliriz. Anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanıma açılan Telegram, her geçen gün hem özellik bakımından hem de kullanıcı sayısı bakımından artış gösteriyor. Özellikle son dönemlerde Whatsapp’a büyük rakip olabilecek özellikler barındıran ve şimdiden milyonlara ulaşan Telegram uygulaması, gelişimini her geçen gün sürdürerek, daha fazla insana ulaşıyor.

Rus yazılımcı Pavel Durov tarafından geliştirilen Telegram, multi platform desteği sunuyor ve bunun yanında da WhatsApp’ta severek kullandığımız birçok özelliği de kullanımıza sunuyor. Bu özellikler bir kenara Telegram’da en sevdiğim ve çok fazla kullandığım özelliği ise anlık mesajlaşmanın yanında bir de “Kanal” olayının olması. Bu kanallar sayesinde içerik sağlayıcıları anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram’da kullanıcılarına anlık olarak ulaşabiliyorlar. (Kanal demişken Telegram kanalımıza BURAYA tıklayarak katılabilirsiniz 🙃 ) Bu saydıklarım bile Telegram kullanmanız için yeterli sebepler iken bir de bunun yanında bulunan açık kaynak özellikleri bilseniz tabiri caizse ağızınızın suyu akardı ☺️

 

SİGNAL

 

Signal uygulaması hakkında en önemli bilgi bize kalırsa Elon Musk tarafından önerilmiş olması. Şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma imkanı sunarak WhatsApp gereksinimlerini fazlasıyla karşılamaktadır.

 

VİBER

Viber da Telegram ve Signal gibi anında mesajlaşma, görüntülü arama, sesli arama yapma gibi özelliklere sahip Whatssap’ a benzerliği ile bilinen alternatif bir anlık mesajlaşma uygulamalarından biri. Güvenli ve rahat olduğuna emin olabilirsiniz.

ICQ

ICQ 1995 – 1996 yıllarında İsrailli bir grup olan Mirabilis tarafından yazılmış olup dünyanın en çok kullanılan anında mesajlaşma programların’dan biridir. Şu an eskisi kadar kullanılmasa da en az diğer uygulamalar kadar kullanımı rahat ve güvenlidir.

WhatsApp’ın son politikası ile ilgili yorumlarınızı bekliyoruz ☺️

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Fazla Yük Haberler

Bir yorum

  1. Mahmut

    11/01/2021 at 12:21

    Basit ve anlaşılır bi yazı. Çoğu sayfada kafa karışıklığı yaratan bilgiler var. Acikcasi Konu ile ilgili pek fazla bilgim yoktu sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekkürler

    cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Kontrol Edin

GeForce Now Türkiye’de Beta Erişimine Açıldı!

Oyuncuların rüyası gerçek oluyor! Bulut oyun platformu Nvidia GeForce Now Türkiye sunucusu…