
Daha önce birçok yapay zeka projeleri gördük. Çoğunun da oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün.
Ele alacağımız yapay zekanın diğer yapay zekalardan farkı bir insan tarafından değil yapay zeka tarafından geliştirildi. evet, yanlış duymadınız yapay zeka tarafından yapılan bir yapay zeka.
Google’ın araştırmacıların Beyin ekibi yapay zeka sistemleri üzerinde çalıştığını zaten biliyoruz. Mayıs ayında , AutoML’yi geliştirdiler , bu da kendi ardıl AI’lerini(yapay zeka) üretebilen bir AI sistemi. Mesele tam olarak bu.
Bir sonraki büyük görevi, bu otomatik olarak üretilen AI’ları insan yapımı AI’lara kıyasla karşılaştırmak.(Bizce gayet güzel olmuş. Bunu güzel yapan yapay zeka değil bu yapay zekanın profesyonel bir şekilde tasarlanması.)
Parantez arası bilgi vermişken size şöyle bir bilgi de verelim :
Facebbok’un kurucusu Mark abi ve Tesla’nın patronu ‘patron Elon’ arasında meşhur bir yapay zeka tartışması olmuştu. bu tartışma devam ederken facebook’tan beyin yakan bir haber aldık. FB’un geliştirdiği yapay zeka uygulamaları ingilizce konuşmayı bırakıp kendi kendilerine geliştirdikleri dille haberleşmeye başlayınca Mark Abi uygulamaları sonlandırmak zorunda kaldı.
AutoML, AI’leri geliştirmek için sinir ağlarından yanı sıra güçlendirmeyi öğrenme adlı bir teknik kullanır. Bir çocuk AI olan NASNet, nesneleri gerçek zamanlı video akışlarında tanımak için geliştirildi ve eğitildi. Endüstri standardı doğrulama kümeleri ile kıyaslandığında, bilinen nesneleri tanımada% 82.7 doğru bulunmuştur. Bu, daha önce görülenlerden% 1.2 daha yüksekve önceki algoritmalara göre% 4 daha verimli oldu.(!)
Bu verimli ve doğru bilgisayar algoritmaları, teknoloji ilerledikçe daha değerli hale gelecek yeter ki işe yaradığını net olarak görelim. Ama Makine öğrenimi ve yapay zeka sistemleri oluşturmak, ağları eğitmek için devasa veri kümeleri ve güçlü GPU dizileri gerektirir. AutoML, yaratılışlarını otomatikleştirerek ML ve AI’yi sadece bilgisayar bilimcileri yerine daha geniş bir kitleye ulaştırmaya yardımcı olabilir diye düşünüyoruz.
Sistemdeki doğal ön yargılarla ilgili bazı gizlilik endişeleri hala yeni nesil AI’lara aktarılıyor. Yüz tanıma ve güvenlik sistemleri gibi uygulamalar için bu özellikle çokça önemli.(Apple bunu iyi bilir) Ama konunun özüne gelmek gerekirse eğer yapılan algoritmanın tam söylendiği gibi olmadığını bile düşünürsek bile bilim için önemli bir gelişme olduğunu kabul etmeliyiz.
Kaynak : https://www.techspot.com/news/72165-google-ai-made-own-ai-better-than-anything.html