Facebook Sahte Haberlere Müdahale Etmeyecek

2 dk okuma süresi
2,713

Facebook, platformdan sahte haberleri kaldırmayacağını çünkü topluluk standartlarını ihlal etmediğini açıkladı.

İngiltere sosyal medyada “fake news is not our friend” sloganıyla bir kampanya düzenliyor.

Ancak, yayıncıların çoğu zaman “çok farklı bakış açılarına” sahip olduklarını ve fabrikasyon mesajlarının kaldırılmasının “özgür konuşmanın temel ilkelerine aykırı” olduğunu düşünüyor.

Bunun yerine, haber bültenlerinde “sahte” olduğunu belirten yayınların haber kaynağında arka sıralara indirgenmesi gerektiğini söylüyor.

Facebook, Rusya’nın sosyal ağı kullanarak ABD’li seçmenleri etkilemeye çalışmasının ardından ortaya çıkan kanıtlardan sonra sahte haberlerin yayılmasında oynadığı rol nedeniyle incelemeye alındı.

Çarşamba günü, şirket gazetecileri sorunun üstesinden gelmeye ikna etmeye çalıştığı New York’ta bir etkinlik düzenledi.

CNN muhabiri Oliver Darcy , şirketin InfoWars sayfasının platformda kalmasına izin verdiği zaman, yanlış bilgilendirmenin yayıldığını nasıl iddia edeceğini sordu .

InfoWars, canlı sohbet şovlarını çevrimiçi olarak yayınlıyor ve Facebook’ta 900.000’den fazla takipçiye sahip. Birincil ana bilgisayar Alex Jones, YouTube’da 2,4 milyondan fazla aboneye sahip.

Ancak bu platform, 2012’de Sandy Hook okulunun ABD hükümetinden aldığı komplo teorisi gibi kanıtlanabilir yanlış bilgileri kabul etmiyor.

CNN’ye yanıt veren Facebook, “Facebook’u farklı insanların, farklı düşüncelerin paylaşılabileceği bir platform olması için oluşturduk” dedi.

Şirket, kurallarını ihlal etmeyen ancak yanlış olarak işaretlenmiş içeriği aşağı sıralayacaklarını fakat sahte haberleri kaldırmayacağını açıkladı.

Bir sözcünün CNN’e verdiği röportajında, “İnsanların bunu bir düşünce olarak yayınlamasına izin veriyoruz, ancak bunu Haber Akışı’nın en üstünde göstermeyeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Facebook , gerçek kontrollerin yanlış olarak tanımladığı makalelerin yanında kırmızı bir uyarı simgesi göstermeyi denedi , ancak daha sonra bu yaklaşımın “derinden inanılan inançlara sahip olduğunu” düşündüğünü söyledi.

Facebook’taki Sara Su Çarşamba günü gazetecilere verdiği röportajda, sahte haber ve komplo teorilerinin “gerçekten sorunlu olabileceğini ve beni de rahatsız ettiğini” söyledi.

Ancak InfoWars’ın katkıda bulunan Paul Watson, CNN’in “küçük bir rakibi kapatmak için bir şirkette lobi yapmak” olduğunu öne sürdü.

Bu konu hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak belirtir misiniz? Sizce facebook’un bu yaklaşımı doğru bir karar mıdır? Yorumlarınız bizim için değerlidir.

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Fazla Yük Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Kontrol Edin

GeForce Now Türkiye’de Beta Erişimine Açıldı!

Oyuncuların rüyası gerçek oluyor! Bulut oyun platformu Nvidia GeForce Now Türkiye sunucusu…