Başarısız Sosyal Ağı “Google Plus” Kapatıldı!

3 dk okuma süresi
2,335

Arama devi Google’ın başarısız olan sosyal ağı Google+, bu sabah kapatıldı.

Facebook ve Twitter ile rekabet etmek için 2011 yılında başlatılan sosyal ağ Google Plus, Google’ın dördüncü girişimiydi.

Fakat Google, gün geçtikçe artan YouTube topluluğunu Google Plus’a yönlendirmesine rağmen bu konuda malesef tekrardan başarısız oldu.

2011 yılı sonuna kadar, kitlesi üzerinde analiz yapan analistler, Google Plus’ın ölü bir sosyal ağ olduğunu iddia ediyorlardı. Buna rağmen Google bu ağı canlandırma ümidi ile 2018’e kadar ayakta tuttu. Ta ki 2018’de bir veri ihlali tespit edene kadar. Veri ihlali tespit edildikten sonra bu sosyal ağın hükmü verildi ve bu sabah verilen hüküm yerine getirildi.

Peki Google Plus Neydi? Ne Amaçla Kullanılıyordu?

Google+, Haziran 2011’de yalnızca davetli yani herkesin kullanamadığı bir platform olarak başlatıldı.

Bireysel beslemeler üzerine fotoğraf gönderme ve durum güncellemesi yapabilme özelliği ile sosyal ağlara özgü özelliklerin çoğuna sahipti.

Bunun yanında, Google bu platformu tüm hizmetleri boyunca çalışmak üzere tasarlanmış bir “Sosyal Katman” olarak da nitelendirdi.

Temel olarak, arkadaşları “Çevreler” olarak sıralayabilme ve “Hangouts” ile grup görüntülü görüşme yapabilme özelliğini içeriyordu.

Google, Google+ piyasaya sürüldükten sonraki birkaç hafta içinde milyonlarca insanın kaydolduğunu söyledi. Fakat bir sorun vardı. Platformu kullanan sadece birkaç kişi vardı.

Peki Yolunda Olmayan Şey Neydi?

Sosyal medya danışmanı olan Matt Navarra bu durumu, “Google+ ilk günden itibaren başarısız olmaya mahkum edildi. Kullanıcı arayüzü ile ilgili sorunlar, Facebook gibi devlere karşı geç kalmış olması bu sonucun en büyük nedenlerindendir” şeklinde yorumladı.

Bilirsiniz biz insanlar sanal ortamda takma isim kullanmayı çok severiz. Google+, katı bir gerçek isim politikası yürüttü ve takma ad kullanan kişileri sık sık Gmail gibi diğer Google hizmetlerinden mahrum bıraktı.

Alışılmadık bir şekilde profiller kuran, markalar ve işletmelerin peşinden gitti ve sayfalarını sildi.

Daha sonra bunun yanlış bir karar olduğunu kabul etti ve işletmelerin de Google+ profilleri belirleyebilmeleri için izin verdi fakat çok geç kalmıştı.

Bunun dışında Goolge, Facebook’ta “LİKE” ve Twitter da “FAV” olan özelliği, Google+’aPlus One” olarak ekledi.

Google’ın asıl sorması gereken soru şuydu;
“Şuanda Facebook’u kullanan 750 milyon insan ve Twitter’a kaydolmuş 100 milyon insan, yaşamlarında başka bir sosyal ağa ihtiyaç duyuyor mu?”

Velhasılıkelam Google, geniş kitlesine güvenerek sosyal medya platformu kursa da bu konuda başarısız sonuç elde etti. Derenin yanındaki çeşme misali.

Benim düşüncem herkes uzman olduğu alan ile ilgilensin ve o alanda ilerlemeye çalışsın.

Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.

Daha Fazla İlgili Makale Yükleyin
Daha Fazla Yük Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Kontrol Edin

GeForce Now Türkiye’de Beta Erişimine Açıldı!

Oyuncuların rüyası gerçek oluyor! Bulut oyun platformu Nvidia GeForce Now Türkiye sunucusu…